Wednesday, June 11, 2008

A vota sau a nu vota?

...asta e intrebarea.
Cam toata lumea are aceeasi problema zilele astea avand in vedere ca urmeaza turul 2 al alegerilor locale. Toti ne intrebam daca merita sa mergem sa votam...Probabil ca nu, pentru ca am observat cu totii ca indiferent de culoarea politica a celui ce ajunge la conducerea orasului, mare lucru nu se intampla.
Si atunci ce ar trebui sa facem? Sa renuntatam pur si simplu la acest drept? Sa alegem sa nu mergem la vot? Sau sa mergem si sa votam pe cineva la intamplare? Sau mai bine, sa mergem, dar sa ne anulam votul?
Ce ar fi mai rau pentru ei?...probabil ultima varianta. Sa boicotam alegerile. Sa ne anulam toti voturile. Atunci poate vor vedea semnalul de alarma. Vor intelege ca ne-am saturat de incompetenti, de vorbe goale, de promisiuni desarte. Atunci poate vor intelege ca postul pentru care candideaza nu este o gluma, nu implica doar un salariu gras, ci si o mare responsabilitate. Dar suntem oare capabili sa boicotam alegerile? Nu cred, caci satui de politica si politicieni, majoritatea oamenilor alege sa nu vina deloc la vot, iar cei care vin de cele ai multe ori aleg sa voteze candidatul care ar produce cel mai putin rau, in opinia lor. E trist, dar adevarat: nu votam pentru mai bine, votam pentru mai putin rau.
Si totusi, in final, ce ar trebui sa facem? Pai, puneti in balata optiunile si aflati singuri. Eu v-as recomanda sa mergeti la vot. Pana la urma e dreptul nostru, drept pentru care multi au luptat in trecut.

No comments: